Social Media
1215
post-template-default,single,single-post,postid-1215,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,qode-news-2.0.2,qode-quick-links-2.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Social Media

Tegenwoordig zit bijna iedereen wel op social media. Snapchat, Instagram en YouTube zijn erg populair. Op welke social media zit jij?

Het is natuurlijk erg leuk om foto’s te plaatsen van jouw leven en dat mensen daar dan op reageren. En dan wachten op hoeveel ‘likes’ je foto krijgt. Geeft het jou ook een kick als je super veel reacties krijgt?

Pas met social media alleen wel op dat je er niet de hele tijd mee bezig bent. Voor je het weet heb je geen tijd meer voor je huiswerk. En dat is niet handig, want als je te ver achterloopt, moet je het jaar overdoen. Met al die WhatsApp-groepen en apps kun je tot diep in de nacht op je telefoon zitten, maar daarna is het vaak moeilijk om nog in slaap te vallen. Leg je telefoon ‘s avonds in de keuken aan de oplader. Dan wordt jij niet meer afgeleid en is hij ‘s ochtends klaar voor een nieuwe dag.

Er gebeuren ook veel nare dingen op social media. Het is heel makkelijk om een gemene opmerking te maken bij een foto of om iemand hard te pesten. Je kan ook gevraagd worden om een foto van jezelf te sturen, misschien wel zonder kleren aan. Doe dat alsjeblieft niet! Als je die foto eenmaal hebt verstuurt, weet je niet wat ermee gedaan wordt. Je kunt ermee worden gepest of gechanteerd. Dan moet je bijvoorbeeld je zakgeld geven anders sturen ze die foto naar je ouders. Denk voor het sturen of plaatsen van een foto altijd even of je die foto aan je oma of opa zou laten zien. Als zij die foto leuk zouden vinden, dan is het prima om het online te zetten. Als je twijfelt kun je altijd even Whatsappen met ons.