Info op internet en social media
1223
post-template-default,single,single-post,postid-1223,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,qode-news-2.0.2,qode-quick-links-2.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Info op internet en social media

Als je inmiddels een mobieltje hebt, zit je vast ook op Insta, Snap, surf je op internet en speel je games op je telefoon. Informatie die hier op je afkomt is niet altijd betrouwbaar. Vooral op social media en internet worden dingen gezegd die helemaal niet waar zijn. Of het is reclame waarmee je wordt overgehaald om iets te kopen.

Het is dus helemaal niet makkelijk om te weten wat je kunt geloven en wat nep is.

Toch zijn er wel wat tips die je hierbij kunnen helpen:

  • komt het van een bekende (betrouwbare) bron? Als nieuws en informatie op een website staat van een bekende organisatie zoals de website van de gemeente, op een nieuwssite als nosop3.nl of nu.nl of bijvoorbeeld bij jiphaaglanden.nl dan kun je er wel vanuit gaan dat de informatie klopt.
  • bekijk meerdere bronnen. Als je in Google antwoord op een vraag zoekt, klik dan niet alleen op het eerste zoekresultaat, maar kijk of er ook op andere sites ongeveer hetzelfde antwoord gegeven wordt. Dan is de kans groter dat de informatie klopt.
  • check het samen met een volwassene. Volwassenen weten vaak al wat beter hoe ze kunnen controleren of online informatie klopt. Je kunt dus altijd voor de zekerheid even samen iets opzoeken. Vraag het maar aan je docent.