Faalangst
1235
post-template-default,single,single-post,postid-1235,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,qode-news-2.0.2,qode-quick-links-2.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Faalangst

Wanneer jij voor een toets of een spreekbeurt heel bang bent, heb je misschien wel faalangst. Misschien ben je wel bang dat je het niet kunt, zelfs als je het goed hebt voorbereid. Je kunt heel misselijk en duizelig worden bij de gedachte alleen al. Helder nadenken lukt dan niet meer en soms heb je zelfs een black out. Door goed te oefenen en het toch gewoon te proberen, worden die zenuwen minder.

Maar als je hier last van hebt en het gaat maar niet over, praat er dan met iemand over. Want je kunt heel goed leren om te gaan met faalangst. Er zijn allerlei trainingen voor en de schoolmaatschappelijk werker of je mentor kunnen je hier meer over vertellen.