Pubertijd
1195
post-template-default,single,single-post,postid-1195,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,qode-news-2.0.2,qode-quick-links-2.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Pubertijd

Help! Je bent niet alleen van school veranderd, ook je lijf en je hoofd zijn volop aan het veranderen! Je komt namelijk in de pubertijd. Veel kinderen krijgen ineens een groeispurt en haargroei op nieuwe plekken zoals je oksels en in je kruis. Jongens krijgen vaak een zwaardere stem en meiden krijgen borsten. Jongens krijgen hun eerste zaadlozing en meisjes worden voor het eerst ongesteld.
Wil je meer weten over wat er met je lijf gaat veranderen? Dan is sense.info een hele goede website.

Daarnaast kunnen je emoties alle kanten op gaan. Je kan ineens heel onzeker worden en veel ruzie maken met je ouders, familie of je vrienden. Je kunt de pubertijd niet tegen houden, en dat moet je ook niet willen. Je lijf, je gevoel en je hersenen groeien en dat is juist heel goed. Maar het kan ook best verwarrend zijn. Praat er dus gerust met iemand over… Vooral als je je rot voelt.