Zakgeld
1226
post-template-default,single,single-post,postid-1226,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,qode-news-2.0.2,qode-quick-links-2.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Zakgeld

Zakgeld is een hele handige manier om te leren omgaan met geld. Misschien dat je in groep 8 al wel zakgeld kreeg. In de brugklas krijgen bijna alle kinderen zakgeld. Hoeveel je krijgt hangt af van je ouders. Als ouders veel geld verdienen, kunnen hun kinderen vaak ook wat meer zakgeld krijgen. En als je veel zelf moet betalen van je zakgeld is het normaal dat je ook wat meer krijgt dan de rest van de klas. Vergelijken heeft dus eigenlijk niet zoveel zin. Misschien heb je nu wat meer geld nodig voor kleding of om lunch te betalen in de pauze.

Om te zorgen dat jij het meeste uit je zakgeld haalt kun je bijvoorbeeld opschrijven waar je het aan uitgeeft. Als je dat een week of een maand doet, weet je hoeveel je bijvoorbeeld voor eten betaalt. Heb je dan nog geld over voor andere dingen zoals een nieuwe game of kleding? Of ga jij er zelfs al van sparen? Wil je tips voor het omgaan met geld? Stuur ons dan een WhatsAppje.