Kluisje
1169
post-template-default,single,single-post,postid-1169,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,qode-news-2.0.2,qode-quick-links-2.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Kluisje

Je zal veel verschillende vakken per dag hebben. Bij elk vak hoort weer een ander boek. Al die boeken kunnen heel zwaar zijn om mee te dragen in je rugzak. Om rugpijn te voorkomen kun je een kluisje huren op school. Dan wissel je in de pauze je boeken, zodat je niet steeds alles met je meedraagt. Heb jij geen schoolboeken maar gebruikt jouw school een tablet of laptop? dan kan een kluisje toch nog best handig zijn. Op sommige scholen moet je bijvoorbeeld je telefoon in je kluis bewaren.

Sommige scholen hebben niet genoeg kluisjes voor alle leerlingen. Wacht dus niet te lang om een kluisje te regelen! Je moet voor een kluisje borg betalen. Als jij je kluisje aan het eind van het jaar weer netjes, schoon en leeg achterlaat én alle sleuteltjes goed hebt bewaard, krijg je aan het eind van het schoolgeld deze borg weer terug.

Handige tips!

  • Zorg ervoor dat je kluis schoon en overzichtelijk blijft voor het makkelijkste gebruik. Je hebt er toch geen zin in om belangrijke spullen kwijt te raken of aan het eind van het jaar je kluisje nog snel te moeten opruimen.
  • Bewaar extra schriften en pennen in je kluisje of een extra setje gymkleding. Op deze manier kan je geen straf krijgen omdat je geen gymkleding bij je hebt en je bent altijd goed voorbereid voor als jij je schrift vergeet.