De Pauze
1143
post-template-default,single,single-post,postid-1143,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,qode-news-2.0.2,qode-quick-links-2.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

De Pauze

In de burgklas ga je niet meer naar huis om te lunchen. Misschien was dat in groep 8 ook al zo. Je krijgt nu pauze op school en dat betekent dat je zelf eten moet meenemen of iets koopt in de kantine. Het is heel verleidelijk om iets te kopen, maar vaak is het ongezond en duur. Wissel het bijvoorbeeld af, neem 4 dagen brood mee en trakteer jezelf 1 keer in de week op iets lekkers. Bij veel scholen mag je niet van het schoolplein af tijdens de pauze, mag je dit bij jouw school wel, let dan goed op de tijd en zorg dat je op tijd terug bent!

De pauze is de tijd van de dag dat je gezellig met je vrienden kan zitten en kletsen en weer even bij kan komen van alle lessen. Het kan heel leuk zijn, maar ook niet, wanneer jij bijvoorbeeld niemand hebt om bij te zitten. Probeer dan een praatje te maken met klasgenoten of juist iemand uit een hele andere klas. Voel jij je in de pauze erg alleen en is het helemaal niet het leukste moment van de dag? Ga dan naar je mentor, die kan jou vast helpen. Of stuur ons een WhatsAppje, dan denken we met je mee.